terça-feira, 14 de abril de 2015

Rå Mandlersmør Fudge, fruktosefri



Disse mandel smør fudger ble laget med rå økologisk usøtet og usaltet mandel smør. Men ingen hjemme var veldig interessert i å bruke dette mandel smør som pålegg på brødet. Derfor, etter noen dager åpner i kjøleskapet, bestemte jeg meg for å gjøre noe ut av det for å unngå det bli grønn.

I disse dager er det ganske lett å finne rå nøttesmør i hver helse butikk eller supermarked stor for at grunnen til at du vil ikke ha noen problemer i inngåelse av denne oppskriften. Det beste her er å velge godt hva slags sukker for å legge til blandingen for å gjøre dette fudge sunt alternativ.






Det er ganske vanlig å se oppskrifter lister agave sirup, honning eller lønnesirup som sunnere alternativer enn vanlig hvit sukker. Men alle disse søtstoffer inneholder store mengder fruktose. Det er en generell forvirring at uraffinert sukker er sunnere enn raffinert. Begge er sukker (sukrose) begge er laget av et molekyl fruktose og et molekyl glukose. ( 1 molekyl fruktose + 1 moleky glukose = sukrose = sukker)

Den siste medisinsk litteratur har vist hvordan fruktose (og ikke glukose) er årsaken til mange moderne helseproblemer. En av de enkleste måten å unngå fruktose er å bruke fruktose fri naturlige søtningsmidler laget med gjæret malt, som maltose, laget fra kulturert bygg sirup og ris sirup. Siden fruktose er usunn delen av sukker, inntak av fruktose må være minimum. Alle høy fruktose sirup må være unngå eller forbrukes i minimale mengder. Som alkohol, sigaretter, koffein, Facebook ;-) og annen slag narkotika, sukker og kunstige søtstoffer er vanedannende og bør bli fortært forsiktig.




Mandler Fudge
(Fruktose fri)

oppskrift inspirert av dette her

250 g av ren peanøttsmør uten tilsetning av salt og sukker
60g av ren extra virgin kokosolje
2 eller 3 spiseskjeer ris maltsirup eller bygg maltsirup (uten fruktose)
1/2 ts malt vanilje pulver eller vanilje ekstrakt

Slik gjør du:

Smelt smør mandel eller kokosolje og ris maltsirup i et vannbad, tilsett vanilje, rør forsiktig å innlemme alt og sette blandingen i en foret form med bakepapir, laminert papir eller film. Kjøle til blandingen stivner nok til å kutte i firkanter. Serveres kald og holde i kjøleskapet siden ved romtemperatur både mandel smør og kokosolje vil begynne å smelte. Oppbevar i en forseglet krukke. Det kan holdes i to til tre uker i kjøleskapet.




Nenhum comentário:

Postar um comentário

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...