sexta-feira, 20 de dezembro de 2013

Mandler, kokosnøtt og bringebær kake (gluten, sukker og melkefri)




I dag har vi en deilig kake som er baket med mandlermel, kokoskrem, kokosmelk og erythritol. Kaken passe bra til deg som kan ikke spise gluten, melk eller sukker. Kaken inneholder erythritol som inneholder ingen karbohydrater som tas opp av kroppen. Erythritol blir ikke benyttet som energi i kroppen, men utskilles ubrukt gjennom urinen og derfor passe bra til lavkarbo diet. Erythritol er en sukker alkohol laget fra fermentert drue sukker. Erythritol finnes naturlig i varer som melon, pærer, druer eller sopp.






"Erythritol kan ikke påvirker blodsukker eller insulinnivået i kroppen og i tillegg skader ikke tennene. Erythritol er det minste sukkeralkoholet og blir tatt opp nesten fullstendig (90%) i tynntarmen, og skilt ut uforandret. Andre sukkeralkoholene som xylitol, maltitol eller sorbitol for eksempel er større og derfor blir bare delvis absorbert i tynntarmen. De går derfor videre til tykktarmen, hvor de brytes ned av bakterier som produserer fettsyrer og gasser. Disse fettsyrene tas opp i kroppen som energi. I tillegg trekkes vann ut til tarmen (pga. osmotisk trykk), noe som kan føre til løs mage. Erythritol skiller seg altså fra de andre sukkeralkoholene ved at det hverken gir energi eller mageubehag ved normal bruk".






Mandler, kokosnøtter og bringebær kake

(sukkerfri, glutenfri og melkefri)
Original oppskrift finnesher


4 dl mandler mel
50 eller 60g erithrytol
2 store egg
100 gr kokoskrem
1 dl kokosmelk
2 dl bringebær
1 tsk baking pulver
kokosflak
1 tsk vanilje pulver




Visp kokoskrem og erythritol sammen i en skål. Rør inn egg, mandlermel, kokosmelk, vanilje pulver og visp det hele raskt sammen. Rør in baking pulver og rør litt mer. Hell røren over i formen. Legge bringebærene og kokosflaker på.

Stek kaken i 180ºC ovnen i 35-40 minutter. Sjekk at den er klar med trepinnetesten.



domingo, 8 de dezembro de 2013

Fullkorn Risgrøt med Mandel Melk (Vegansk)






Fullkorn Risgrøt (Melkfri-Vegansk)


Risgrøt er noe av de beste med Norsk Jul. Men risgrøt kan bli enda bedre laget med fullkornris. I denne oppskriften brukes fullkorn sushiris som passer like perfekt til risgrøt som til sushi eller risotto. Fullkornris tar lenger tid å koke derfor anbefaler vi at du koker risen i kokende vann først, og tilsatter melk etterpå.

Ingredienser:

4dl økologisk fullkorn grøt eller sushi ris
1 1/2 liter kokende vann
1 liter mandelmelk usøtet
4 dl kokosmelk

La risen kokes i vann til alt vann er fordampet (cirka 25-30 minutter). Tilsett mandelmelk, litt i gangen og rør til grøten er hel ferdig kokt. Hvis du vil kan du tilsette ekstra melk, denne gang kan du velge kokosmelk for ekstra god smak.

Serves med økologisk kanel fra Sri Lanka, Stevia dråper eller stevia sukker og kokoskrem. Du kan bruke økologisk Røros melk å lage vanlig fullkorn risgrøt.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...